Една от най-големите круизни компании в света спира пътешествията до идния март

0

Една от най-големите круизни компании в света – Carnival Cruise Line (CCL), официално обяви, че няма да извършва пътнически превози до края на февруари 2021 г., съобщава CNN, цитирайки изказване на президента – Кристин Дъфи.

Круизните кораби бяха първият засегнат бранш от пандемията, тъй като и първите случаи на масово заразяване бяха установени на борда на няколко големи лайнера край бреговете на Европа и Северна Америка.

Американският център за контрол и превенция на заразите (CDC) издаде разпореждане корабите да спрат да функционират през март тази година и едва през октомври забраната им бе свалена. CCL обаче няма да се възползва от свалените рестрикции, тъй като не вижда финансов смисъл във вдигането на котвите.

CDC изнесе по-рано данни, според които близо 3 хил. случая на COVID-19 в САЩ на 10 юли са пряко свързани с круизните кораби. Това бе период, в който на територията на цялата страна се отчитаха между 20-30 хил. инфекции на ден.

Преди пандемията за Carnival работеха над 37 хил. души на борда и на 23 кораба и няколко ключови пристанища по света. През 2011 г. компанията е оценена на $35 млрд., по информация на Bloomberg.

Прегледана: 44902

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече