Започва се: Пътуванията в чужбина само с „ковид паспорт“

0

Идеята за ограничаване на пътуванията на хората, които не са се ваксинирали, набира все по-голяма сила и популярност. Някои държави дори започнаха да прилагат експериментално новата технология, която ще позволява на граничните власти да спират туристите, ако те не са ваксинирани.

„Ковид паспортът“ има две разновидности – обикновен паспорт и мобилно приложение. Първото ще е задължително за пътуване зад граница, твърди вестник „Вашингтон пост“, второто освен в чужбина, ще се използва във вътрешните превози – самолети и влакове. В САЩ вече има създадено такова приложение – ComonPass, и то се използва при дълги международни полети от Ню Йорк до Лондон, , Сингапур и Хонк Конг Приложението е свързано с 230 системи на здравната система на Америка и показва медицинското състояние на човека – дали е му е правена ваксина, дали е има антитела, кога си е правил други ваксини.

Според изданието, създаването на тези приложения е било форсирано и от самата туристическа индустрия. Именно тя пострада най-много от пандемията и създаването на глобална система за проверка на тестовете и ваксините ще помогне за нейното възстановяване

Прегледана: 43601

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече