Семейството на Джако осъди HBO за 100 млн. долара заради филма „Да напуснеш Невърленд“

0

Семейството на Майкъл Джаксън спечели в съда иск срещу канала HBO, който показа през 2019 година филм за краля на поп музиката „Да напуснеш Невърленд“.

Според Variety тв канал ще трябва да плати 100 милиона долара на наследниците на артиста.

Семейството се позовава на факта, че през 1992 г. Джаксън подписва споразумение с телевизионния канал, според което HBO няма да прави клеветнически изявления за него, семейството и служителите му в продължение на 27 години.

Апелативният съд на САЩ за девети окръг реши, че договорът все още е в сила.

През 2019 г. по-долната инстанция позволи на наследниците на Джаксън да подадат иск до арбитраж, HBO обжалва, но апелативният съд потвърди предишното решение.

Документалният филм проследява събитията на двама мъже: 37-годишният режисьор Джеймс Сейфчук и 41-годишният хореограф Уейд Робсън. Те са били близки приятели с поп звездата като деца, но като възрастни осъзнават, че са жертви на насилие от поп звездата.

Малкият Джеймс се срещна с артиста на снимачната площадка на реклама на Pepsi, а Уейд бил поканен на аудиенция при Джаксън, след като спечели детско състезание по танци.

Според жертвите Робсън е бил на 7 години, когато е бил малтретиран за първи път, а Сейфчак е на 10.

Децата с други „малки приятели“ на Джаксън често са отсядали в ранчото си  „Невърленд“ заедно с родителите си, където са нощували, но двамата разказаха, че само те са нощували в една спалня с Майкъл, отделно от родителите си.

Разказите на двамата идват години след делата за педофилия, които те водиха приживе срещу музиканта. В крайна сметка те приключиха със споразумение и оттегляне на обвинения, а в един от случаите и с оневиняваща присъда.

Филмът предизвика бурна реакция сред почитателите на Майкъл, които 11 години след смъртта му не са по-малко от преди, пише lifeonline.bg.

Прегледана: 43374

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече