Французин се охлади 2 часа и 35 мин. в съд с лед

0

Французин постави нов световен рекорд по престой в съд с лед, като издържа в него два часа тридесет и пет минути и тридесет и три секунди, съобщи в.“Вуа дьо нор“.

„Много съм щастлив. Доказах, че не е нужно да си супермен, за да извършиш нещо толкова безумно. Ако имаш мечта, трябва да я отстояваш“, каза рекордьорът Ромен Вандендорп.

Той тренирал повече от две години, за да „разшири границите на физиологията си“. Опитът на медицинския служител, който е на 34 години, бил наблюдаван от представители на Книгата на рекордите на Гинес и от двама независими наблюдатели. Вандендорп влязъл в специално изработен контейнер от прозрачен материал, пълен с раздробен лед, в който температурата била минус 18 градуса по Целзий. Мъжът бил в лед до шията.

„Отвън изглежда, че пред вас в кутия с кубчета лед стои обикновен човек, но ви уверявам, че в мен и с мен се случваха доста неща“, каза рекордьорът. „Ако през първия час контролирах всичко, през останалото време ми се наложи да запазя концентрацията си, за да се справя“.

Вандендорп посвети постиженията си на всички деца, които боледуват от рак. Тази болест отнела живота на баща му. През октомври 2018 г. четиригодишното момиче Огюстин умира, два месеца, след като е диагностицирана с рак на мозъчния ствол. Скоро след смъртта й е основана асоциацията "Уондър Огюстин", която набира средства за борба с рака на главния мозък. За две години, с активната подкрепа и на Ромен Вандендорп, са събрани 218 хиляди евро.

Предишният световен рекорд в същата дисциплина според Книгата на рекордите на Гинес е поставен на 4 септември 2014 г. от китаеца Цзин Сунчао. Той прекарал в контейнер с лед един час и петдесет и три минути.

Прегледана: 42053

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече