Последно сбогом с Димо от P.I.F.

0

Поклонението пред фронтмена на група P.I.F. Димо Стоянов се състоя в столичния храм „Свети Седмочисленици“. Музикантът почина в понеделник след продължително боледуване от Covid-19.

В началото на декември Димо Стоянов беше настанен в столична болница и след призив на близките му във Фейсбук за даряване на кръвна плазма бързо се намери дарител, а състоянието му беше стабилизирано.

Въпреки това той не успя да надвие болестта.

Димо обичаше да казва, че той и групата му P.I.F., създадена преди 28 години, не правят компромиси с музиката:

„Аз вярвам в следното нещо: преди 25-30 години имаше истинско изкуство, имаше истинска музика и истинска магия около тия, които творят, които правят нещо. Хората, които вярват в това, което им даваха творците го изживяваха на 100% и бяха вманиачени в това да се научат, да се поучат от това, какво правят именно тези творци“.

Приятели на Димо във Варна, откъдето родом е той, организират днес бдение в негова памет на плажа, като изпращането ще мине под звуците на музиката му.

На поклонението в столичния храм „Свети Седмочисленици“ да изпратят музиканта Димо Стоянов от група P.I.F. дойдоха много негови приятели, колеги музиканти, актьори, както и почитатели на песните на емблематичната българска група/БГНЕС

На поклонението в столичния храм „Свети Седмочисленици“ да изпратят музиканта Димо Стоянов от група P.I.F. дойдоха много негови приятели, колеги музиканти, актьори, както и почитатели на песните на емблематичната българска група/БГНЕС

Паметта на починалия тази седмица вокалист на група P.I.F Димо Стоянов беше почетена и във Варна. На брега на морето се събраха музиканти, приятели и почитатели:

„Димо го познавам още от деца. Ние започнахме даже заедно да свирим, да работим заедно много дълго време. Така направихме Resemblence, група P.I.F впоследствие в София. Беше прекрасен човек, светъл, невероятно талантливо момче. Надявам се да остане в сърцата и в душите на всички хора, които са го обичали, познавали и слушали неговата музика“. „Аз израснах с тяхната музика и останах свързан с всичко това, което създаваха“.

Това казаха пред кореспондента ни Даниела Стойнова музикантът Валери Ценков и кап. Валентин Енчев, директор на Морската администрация.

Прегледана: 42993

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече