Скандал: Доц. Мангъров два месеца получава половин заплата в Инфекциозна болница

0

Доц. Атанас Мангъров вече втори месец получава половин заплата в Инфекциозна болница, сподели самият той.

„На настоятелните ми въпроси вчера доцент Мангъров така и не каза защо ръководството на Инфекциозна болница го държи втори месец на половин заплата. Единственото обяснение, което ми даде е, че „директорката не може да го диша“. Намирам за крайно недопустимо лекар, който рискува живота си и работи на първа линия по време на пандемия, да бъде тормозен и то в държавна болница. Да е частна, да правят каквото си искат. Но за мерзостите, извършвани в държавна болница, финансирани от джоба на данъкоплатците, правителството и в частност здравният министър трябва да отговарят. Въпросът трябва да бъде внесен в НС“, написа след предаването водещата му Юлия Ал Хаким.

„Можете да си мислите каквото искате за него, можете да го отричате, мразите и съскате, но това е недопустимо, а и изключително неморално. Говорим за лекар, който е на първа линия, защото Мангъров в окото на бурята стана шеф на КОВИД-отделението на Инфекциозна болница. И какво получи за това? Половин заплата“, коментира съпругът на водещата на „Антидот“ – депутатът Александър Симов.

Той се закани веднага след ваканцията на Народното събрание да внесе въпрос към министъра на здравеопазването по тази тема.

Прегледана: 44036

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече