Нови ограничения влизат в сила в Австрия, Шотландия, Северна Ирландия и Канада

0

В навечерието на поставяне на първите ваксини срещу Covid-19 в Европа – в няколко държави влизат в сила нови ограничения и мерки заради вируса. Това са Австрия, Шотландия и Северна Ирландия, предаде БНР.

След разхлабване на мерките по Коледа – по време на което австрийците дори можеха отново да карат ски, от днес до 24 януари в страната влиза в сила трети локдаун.

Облекчаване на рестрикциите обаче, ще има от 18 януари – за хората, направили си антигенен тест. От тази дата в Австрия всяка седмица ще бъдат тествани преподавателите и водачите на превозни средства на обществения транспорт, както и търговците, имащи контакт с клиенти.

Преди празниците и Ирландия, и Италия отново влязоха в изолация.

А от днес в режим на строга карантина влизат Шотландия и Северна Ирландия. Забранят се социалните контакти. Затварят магазините за стоки, които не са от първостепенно значение.

От 20 декември и в части от Англия е наложена нова карантина с цел ограничаване на разпространението на новия вариант на коронавируса. Той, според експертите, е между 50 и 74 процента по-заразен от вече намиращите се в обращение щамове.

28-дневни рестрикции заради коронавируса влизат в сила от полунощ на 26 декември на места и в Канада. Става дума за канадската провинция Онтарио, в южните части която се намират мегаполисите Отава и Торонто.

Затварят търговски обекти, които не продават стоки от първа необходимост, както и спортните зали и заведенията. На хората се забранява да си ходят на гости. На сватби, погребения и религиозни служби може да има само до 10 души.

В северната част на провинцията, която не е толкова гъсто населена като южната – ограниченията ще са в сила за 14 дни.

Прегледана: 42518

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече