Холивуд спира снимането на филми заради пандемията

0

Холивуд спира заснемането на повечето филми поне до средата на януари заради Covid инфекциите в Лос Анджелис, съобщи синдикатът на актьорите, цитиран от световните агенции.

„По-голямата част от продукциите ще бъдат спрени до втората или третата седмица на януари, ако не и до по-късно“, съобщи в комюнике Гилдията на филмовите актьори.

Няколко дни по-рано здравните власти в окръг Лос Анджелис призоваха киноиндустрията да спре работа за няколко седмици „по време на това катастрофално увеличаване на случаите на Covid-19“.

Лос Анджелис – най-населеният окръг в Съединените щати с около 10 милиона жители, стана едно от основните огнища на пандемията в страната. Досега там са регистрирани около 750 хиляди инфекции и близо 10 хиляди смъртни случая.

Гилдията на филмовите актьори предприе редица инициативи в опит да поднови снимките в Холивуд след пълното им спиране през март. През септември бе сключено споразумение с големите студия и бяха засилени здравните мерки за предпазване на актьорите, главно чрез стриктно тестване.

Въпреки тези предпазни мерки дейността на филмовите студия през октомври не бе и наполовина на обичайните си нива за този период. Като се изключат няколко десетки независими филма, твърде малко дългометражни филми бяха снимани тази година в Лос Анджелис.

Точно обратното – бюджетните продукции подновиха снимките си извън САЩ, в това число новият филм от поредицата „Мисията невъзможна“ на Том Круз във Великобритания и Италия и сериалите „Супергърл“ и „Батуоман“ в Канада.

Една от спънките пред подновяването на снимките в Калифорния е това, че застрахователите отказват да поемат отговорност за инциденти на снимачната площадка, свързани с коронавируса.

Прегледана: 44209

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече