Отнемат ключовете за ядрените оръжия на САЩ от Доналд Тръмп, Twitter спря профила му

0

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси от Демократическата партия съобщи, че е разговаряла с председателя на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Америка Марк Мили, за да бъдат взети всякакви предпазни мерки и да се гарантира, че президентът Доналд Тръмп няма да може да започне военни действия или да нареди нанасяне на ядрен удар в последните му около две седмици на власт.

Положението с този нестабилен президент не би могло да е по-опасно и трябва да направим всичко по силите си да защитим американския народ от неговата атака над нашата страна и нашата демокрация, заяви Пелоси в писмо до своите колеги и до Марк Мили.

Twitter обяви, че прекратява достъпа на американския президент Доналд Тръмп до социалната мрежа за постоянно. Причината е ролята на Тръмп в провокиране на насилие. Twitter беше основният комуникационен канал на Тръмп преди и след избирането му.

След събитията от 6 януари вече се появиха идеи за свалянето на Доналд Тръмп от власт преди да изтече мандатът му заради някои от изказванията и действията на сегашния президент. Въпреки че обеща нападателите над Капитолия да бъдат намерени и наказани, голяма част от американците обвиниха Тръмп в подстрекателство към тези действия.

Очаква се Нанси Пелоси и нейни колеги демократи от Камарата на представителите да обсъдят процедура за импийчмънт на президента.

Прегледана: 49741

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече