Десислав Трайков – шеф на Софийския затвор, спря заразата от Ковид-19 с бързи реакции и адекватни решения

0

Борбата с пандемията от коронавирус не подмина и Софийския затвор.  Като във всяка затворена общност и тук  рисковете от навлизането на Ковид-19 би могло  даде сериозен проблем и да зарази не само лишените от свобода,  но и  персонала.

 Благодарение на мерките, които персонала под ръководството на  Десислав Трайков – шеф на затвора,  положението е овладяно и от началото на пандемията през март 2020 г., досега само 7 лишени от свобода са дали положителни проби след тестване за Ковид–19.

Те са били лекувани в ковид  оделението на болницата на затвора.  Там са обособени места и за задържани, които са били контактни с външната среда. Отделенията са пригодени за лечение и обезпечени с  всички необходими медицински консумативи.

В затворите в редица европейски страни информацията за борбата с коронавирус е доста тревожна и броят на заразените бележи сериозен ръст.

Най-големият затвор в страната обаче с навременните противоепидемични мерки, превенция, контрол и въздействие са дали своя положителен резултат.

Здравните власти в България са впечатление от качествата на директора Десислав Трайков,  който се справя изключително успешно в борбата с ужасната зараза и успява да запази живота и здравето на лишените от свобода и персонала.

Прегледана: 49779

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече