Димитър Маринов във филм с Дензъл Уошингтън: Нямах право да го поздравя, да го доближавам на по-малко от шест метра, да го гледам в очите

0

Първият българин, държал „Оскар“ в ръцете си разказва за новия си филм в САЩ с голямата холивудска звезда Дензъл Уошингтън, но и за сложната ситуация в страната.

„Филмът е The little thing, което е детективска терминология. Малките неща са тези чрез които един детектив успява да хване престъпниците. Лентата е по истински случай на Ричард Рамирез. Той е тероризирал Лос Анджелис и Сан Франциско в продължение на години“, сподели Маринов пред Нова телевизия.

Освен Уошингтън, във филма играят Рами Малек и Джаред Лето. Ролята на родния актьор е малка. Той се появява като гост за кратко.

За работата си с Дензъл Уошингтън, той разкри любопитни подробности, като например, че е имал специални изисквания. Казва, че да играеш с Дензъл е трудно.

„Това е един уникален човек. Той е изключително съсредоточен“, допълни Маринов обясни, че още когато е пристигнал да снима, в караваната, която е била за него, е имал страница с правилата за работа с Дензъл Уошингтън.

  „Телефонът ми беше взет – изключен и заключен. Щом пристигна на сет и Дензъл Уошингтън влезе, нямам право да го поздравя, нямам право да направя контакт с него, докато той не направи контакт с мен. Нямам право да се доближавам на разстояние по-малко от шест метра от него, ако той не пожелае. Нямам право да го гледам директно в очите докато репетираме и да му задавам въпроси. Ако имам въпрос трябва да го задам или на режисьора, или на асистента му и той ще ми отговори или директно, или чрез асистента си“, разказва Маринов.

Той е трябвало да бъде на снимачната площадка минимум 10 минути преди Дензъл Уошингтън и да бъде готов за работа. По време на снимките не е имало шеги и закачки с Уошингтън, докато с Рами Малек са разговаряли приятелски.

За размириците в Америка, Маринов коментира, че е въпрос на гледна точка. „Политиката си е политика, но нормалният човек си живее по своя начин. Има напрежение, положението е напрегнато, но Съединените щати са страна, която много пъти е била в такава ситуация“, коментира Маринов.

Прегледана: 49578

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече