Елизабет Джесоб – корабната стюардеса, оцеляла след три морски катастрофи на „Титаник“, „Британик“ и „Олимпик“

0

Елизабет Джесоб е корабна стюардеса, оцеляла след три морски катастрофи на океански лайнери: „Титаник“, „Британик“ и „Олимпик“.

Била толкова красива, че „White stare line“ трудно я наемат, за да не предизвиква „вълнения“ сред пътниците. Все пак успява и първият кораб, на който се качва, като стюардеса е „Олимпик“. През 1911 година този огромен лайнер се сблъсква с военен кораб и с тежки поражения успява да се добере до брега.След този инцидент, Елизабет се прехвърля като стюардеса на „Титаник“.

След сблъсъка с айсберга, се настанява в спасителна лодка, държейки непознато дете. След осем часа лутане пътниците в лодката биват спасени от Carpathia.Това не отказва девойката от желанието да работи на големи кораби.

През 1916 година започва работа на „Британик“. През ПСВ този кораб е превърнат в плаваща болница, но, в резултат на необяснима експлозия, потъва. Елизабет скача във водата, едва не бива засмукана под кила, но успява да се спаси. Тогава госпожицата е на 29 години, но продължава да работи по корабите до 63 годишна възраст, когато се пенсионира.

Прегледана: 47002

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече