Обвинени за щурма на Капитолия бунтовници: Следвахме указанията на Тръмп

0

С втория процес за импийчмънт срещу бившия президент Доналд Тръмп, който започва във вторник, демократите в Сената съсредоточиха усилията си да направят пряка връзка между реториката на Тръмп и щурма над Капитолия от негови поддръжници.

Разследване на ABC News сред близо 200 обвинени бунтовници, изправени пред федерални обвинения за предполагаемото им участие в щурма, установи, че оттогава поне 15 души, нахлули в сградата са заявили, че са действали въз основа на думите на Тръмп.

„Вярвах, че следвам инструкциите на бившия президент Тръмп“, каза Гарет Милър в изявление, разпространено чрез адвоката си.

Лидерите на Сената постигнаха споразумение за правилата на втората процедура по импийчмънт на Тръмп

„Също така напуснах Вашингтон и тръгнах обратно към Тексас веднага след като президентът Тръмп ни помоли да се приберем.“

Милър, който призна, че е влязъл в Капитолия, също се закани да „убие“ демократичния представител Александрия Окасио Кортес същия ден, за което се извини.

„Въпреки че никога не съм възнамерявал да навредя на конгресменката Окасио-Кортес, нито да нараня полицейските сили в Капитолия, признавам, че публикациите ми в социалните медии са напълно неподходящи“, каза Милър, който е изправен пред пет обвинения, включително за отправяне на заплахи, насилствено влизане и безредие.

Поне един размирник заяви, че е готов да свидетелства по време на процеса за импийчмънт за това как думите на Тръмп резонират с него, според адвоката му.

Видеозаписи ще са в основата на импийчмънта срещу Тръмп

„Той чу думите на президента. Повярва им. Искрено му повярва“, каза в интервю за ABC News адвокатът на Джейкъб Чансли Ал Уоткинс.

Прегледана: 42152

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече