Мощно торнадо опустоши турския курорт Чешме

0

След силния дъжд вчера, турското курортно градче Чешме преживя невиждан шок снощи, след като торнадо връхлетя брега от морето и повреди покривите на много сгради, причинявайки сериозни материални щети на сгради и превозни средства. 

Торнадото първо удари през нощта пристанището на елитния район Алачатъ „Алачатъ порт“. Десетки лодки потънаха, 12 превозни средства бяха разхвърлени наоколо и са неизползваеми. 

Хвърчащите керемиди от покривите на сградите са се забили като шрапнели по фасадите на сградите. Като по чудо, поради късния час, няма убити в района. 

Превозни средства, бяха подхвърлени на височина 8-10 метра от природното бедствие, а отлетелите от покривите керемиди повредиха както къщите, така и превозните средства.

Много от покривите на летните вили и сруги стради близо до морето и в района са разрушени. Много дървета са изстръгнати от корените си. В целия район са нанесе големи щети.

Заместник-министърът на вътрешните работи Исмаил Чатаклъ каза: „В болницата на Чешме, в Алачатъ са прехвърлени 16 ранени, 9 от които са ранени в резултат на преобръщане на кран върху общежитие с работници на строителна площадка поради торнадото и прекомерния вятър.

Беше посочено още, че един от пострадалите, които са приети в болницата, е с фрактура на крака, а останалите са в относително добро състояние.

Торнадото буквално е разхвърлило контейнерите, в които са били настанени работниците на строителната площадка и е съборил дърветата, е хвърлил много коли на разстояние 100 метра.

Областния управител на Измир Явуз Селим Кьогер също направи наблюдения в Чешме.

В ранните сутрешни часове излязоха резултатите от нанесените щети през нощта. Жителите на региона започнаха почистващи работи в домовете и превозните си средства. 

В изавление пред медиите Тунч Сойер кмет на Измир заяви, че много оранжерии в района са неизползваеми и има сериозни щети в целия район. Той също отиде на мястото на инцидента. Предстои подробен оглед на района и определяне на щетите. 

Торнадото беше ефективно и в района Саръмсаклъ в Айвалък за кратко. 
 
В близкия район Урла и Айвалък имаше мощна градушка през нощта, която също нанесе големи материални щети.

Прегледана: 43356

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече