Над 112 милиона Covid случая по света от началото на пандемията

0

Над 112 милиона случая на коронавирус са били регистрирани по света от началото на пандемията, по данни на агенция Франс прес. Близо 2 милиона и половина от заразените са починали. Около 68 милиона вече са оздравели. 

Чехия ще трябва да затегне мерките за борба с разпространението на коронавируса, за да се избегне „катастрофа“ в болниците, заяви премиерът Андрей Бабиш. „Очакват ни адски дни“, бяха думите му на пресконференция, на която стана ясно, че правителството ще обсъди днес нови ограничения.  Два месеца след Евросъюза ваксинационната кампания стартира най-сетне и в Украйна.
Прилагат се ваксините на BioNTech/Pfizer и AstraZeneca/Oxford. Първи получиха доза лекари, работещи с пациенти, заразени с коронавируса.
В Германия разрешение за ползване получиха 3 бързи и антигенни теста за Covid-19, които могат да се правят в домашни условия. След около две седмици в аптеките ще могат да се правят безплатни бързи антигенни тестове, изискващи и медицински умения, обеща здравният министър Йенс Шпан. Предполага се, че отрицателният резултат от тези тестове ще даде възможност на хората скоро да посещават заведения, кина и театри. Държавният секретар във външното министерство Михаел Рот още веднъж потвърди, че границите на Германия с Чехия и австрийския регион Тирол остават затворени заради разпространението там на британската мутация на коронавируса.

„Сигурността и здравето на гражданите ни е приоритет“, обясни той в отговор на Европейската комисия, която вчера официално предупреди 6 държави от Европейския съюз – Белгия, Дания, Финландия, Германия, Унгария и Швеция, че затварянето на граници може да подкопае свободното движение в рамките на Съюза.

Прегледана: 43069

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече