Орхан Исмаилов: Омерзен съм, ако не беше ДПС, ГЕРБ нямаше да бъде на власт

0

„Бил съм заместник-министър в кабинета „Борисов 2″ и не съм участвал в протестите. Омерзен съм от много други неща, които се случват в политиката – примерно, когато станах зам.-министър, някои псевдопатриоти искаха оставката ми и дори щяха да свалят доверието от тогавашното управление на ГЕРБ, за да не бъда назначен. От това съм омерзен“. Това заяви пред БНР Орхан Исмаилов във връзка с обявената от Гражданското сдружение ДЕН подкрепа за  ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори

По думите на Исмаилов единствено с влизането им във властта няма да допуснат „дерибействане на ГЕРБ в районите със смесено население“.

„Много пъти съм казвал, че ако не беше ДПС, ГЕРБ нямаше да бъде на власт. Ако не беше подкрепата на ДПС за бюджета на държавата, щеше ли да има правителство, ако не беше ДПС да подкрепи, щяха ли да бъдат закупени изтребители за българската армия. Казвам, че винаги ДПС са се отзовавали и подкрепяли това правителство“, каза още той.

Според него това, че премиерът Бойко Борисов си е позволил да смени министри от правителството заради връзки с ДПС, означава много. 

„Единствената алтернатива, където да участваме, за да реализираме своите цели, ни даде коалицията на ГЕРБ със СДС. Преговаряхме и с други демократични партии, но се установи, че те не са узрели да работят с хора, които държат да има в техните листи кадри, които да се реализират във властта. Единствено тази възможност ни даде ГЕРБ и Бойко Борисов“, коментира Исмаилов и уточни, че хора от Гражданско сдружение ДЕН ще бъдат включени в листите на ГЕРБ.

Исмаилов беше категоричен, че отиването им на изборите с ГЕРБ доказва, че вече няма как да има задкулисие с ДПС:

„Неучастието на Делян Пеевски в листите на ДПС означава, че Движението се опитва да си възвърне състезанието, където да управлява. … Г-н Пеевски е номиниран от всички областни структури на ДПС, но това, че не е в листите е загадка. Мнението ми е, че ако ДПС вече не изпълнява волята на областните структури, това е в противовес, значи има нещо друго, което ние не знаем“.

„Монополът на ДПС в смесените райони ще се разбие, когато човекът, който раздава порциите, се оттегли от властта наистина“, смята той.

Орхан Исмаилов заяви, че вярва на Борисов и посочи, че има компетентни органи, които да проверят всички съмнения и обвинения за корупция към премиера.

Прегледана: 43502

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече