Forbes: Илон Мъск обедня с 6,2 милиарда долара за един ден

0

Общата стойност на активите на американския предприемач Илон Мъск е спаднала с 6,2 милиарда долара в четвъртък в резултат на търговията на акции в САЩ в светлината на спада с почти 5% в цената на акциите на Tesla, която той притежава. Това обяви списание Forbes.

Според изчисленията на вестника състоянието на бизнесмена е спаднало до $150,9 млрд. Акциите на Tesla са паднали с $ 32,25 (4,94%) до $ 620 в края на търговската сесия.

В класацията на Forbes за най-богатите хора в света Мъск се нарежда на трето място. Той отстъпва на ръководителя на американската корпорация Amazon (Джеф Безос (175,4 млрд. долара) и изпълнителния директор на френската група компании Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар Арно (155,6 млрд. долара). Bloomberg оценява общата стойност на активите на Мъск на повече от $ 160 млрд.

В списъка на най-богатите хора в света на агенцията, Мъск е на второ място. Сега само Безос го изпреварва. Основната причина за увеличаването на състоянието на Мъск през годината е ръстът на капитализацията на Tesla. В началото на 2020 г. тя беше под 100 милиарда долара, а в края на февруари се увеличи до около 800 милиарда долара. До четвъртък този показател леко намаля. Сега е около 596 милиарда долара.

Прегледана: 41538

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече