Връчват наградите „Сезар“

0

В прочутата зала „Олимпия“ в Париж днес ще се състои церемония за връчването на 46-те филмови награди „Сезар“.

Наградите са считани за френски еквивалент на наградите на Британската академия за кино и телевизия БАФТА и американските филмови награди „Оскар“.

С най-много номинации – 13, за престижната награда е филмът на режисьора Еманюел Муре „Нещата, които казваме, нещата, които правим“.

За поддържащи роли са номинирани Емили Декен и Венсан Макен. В категорията за най-добър филм са номинирани и филмите „Лято 85“ на Франсоа Озон, който е с общо 12 номинации, и „Сбогом глупаци“ на Албер Дюпонтел също с 12 номинации.

В категорията за най-добра актриса, освен Камелия Жордана, са номинирани Лор Калами, Мартин Шевалие, Барбара Сукова и Виржини Ефира. В категорията за  най-добър актьор са номинирани и Сами Буажила, Албер Дюпонтел, Ламбер Уилсън  и Джонатан Коен.

Гласувалите за номинациите 4292 души трябва да направят своя избор измежду 125 филма. 

Ръководството на Академията на френските филмови награди „Сезар“ подаде колективно оставка броени дни преди 45-ата церемония миналата година. 

Причината бяха обществените обвинения за непрозрачност и особено за номинациите на режисьора Роман Полански, обвиняван в сексуално насилие.

Прегледана: 42543

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече