Полша иска да забрани осиновяването от еднополови двойки

0

Полското министерство на правосъдието предложи пълна забрана за осиновяване на деца от еднополови двойки в страната, заявиха на пресконференция служители на министерството, цитирани от ДПА.

„Уважавайки правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация . . . трябва винаги да помним върховната ценност, каквато е добруването на децата“, се посочва в изявление на министерството.

Целта на предложеното законодателство е да осигури на децата семейство, „където да бъдат заобиколени от любов и грижа, които да гарантират правилно развитие и отглеждане“, гласи изявлението.

Предложената законодателна промяна трябва също да затвори вратичка в законите, която не забранява напълно осиновяването от лице, което е във връзка с партньор от същия пол, каза по време на пресконференцията държавният министър Михал Войчик.

Служителите на министерството представиха основните положения на предложението, но проектозаконът все още не е внесен в парламента.

Полша не признава еднополовите бракове или съжителство, а конституцията на страната определя брака като съюз между мъж и жена, отбелязва ДПА.

Прегледана: 42486

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече