Руска фирма монтирала камери и микрофони на „Даунинг стрийт“ 10

0

„Руска компания е извършила ключов ремонт на „Даунинг стрийт“ 10 на стойност 2,6 млн. британски лири, съобщава The Huffington Post, като се позовава на източник, запознат с договора.

Компанията Megahertz е ремонтирала и монтирала компютри, камери, микрофони и пултове за управление, за да подготви сградата за провеждане на правителствени брифинги, се казва в публикацията.

От 2013 година Megahertz е собственост на руската компания „Окно-ТВ“, която и изпълнила техническото оборудване на контролираните от Кремъл Russia Today, Първи канал и Обществената руска телевизия.

„Компанията е руска собственост, а собствениците й обслужват руската държавна телевизия и е оборудвала с цялата техника и технологии „Даунинг стрийт“. Изданието припомня, че само преди дни правителството в новата си концепция за външна политика нарече Русия „враждебна държава“ и „най-голямата заплаха за Великобритания“.

Това, което най-силно ме шокира е, че правителството на Борис Джонсън не си е научило урока спрамо участието във важни британски проекти на компании, свързани с автократични режими от Русия или Китай“, коментира пред изданието Крис Брайънт, председател на комисия за Русия в британския парламент.

От опозицията повдигат въпроса обявяван ли е търг и защо договорът не е обнародван

Прегледана: 44716

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече