Награденият с орден полк. Петров е сред обвинените в шпионаж

0

Полк. Петър Петров от Министерството на отбраната е един от 6-имата арестувани за шпионския скандал, съобщава „24 часа“. Военният съд днес ще решава с какви мерки за неотклонение ще бъдат 5-има от тях. Сред тях е и полк. Петров.

Той е зам.-шеф на дирекция „Планиране, програмиране и бюджет“ в Министерството на отбраната. Преди това е бил експерт там.

Освен военен той е и запален тенисист. Неслучайно част от конспиративните срещи на групата, ръководена от Иван Илиев, са се провеждали на столичен корт.

Преди година полк. Петър Петров бил награден от министър Красимир Каракачанов с орден „За военна доблест“ 3-а степен на церемония във Военния клуб. Още не е ясно откога висшият служител на Министерството на отбраната е действал като част от шпионската група.

Други двама от обвиняемите са офицери от служба „Военно разузнаване“. Ръководителят Иван Илиев е офицер от резерва, служил на същото място. Красимир Медаров е бил техен колега, но след пенсионирането си работи в секретното деловодство на парламента. Обвинена като участник е и съпругата на резидента.

Прегледана: 46577

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече