Близки до Навални готвят голям протест напролет

0

Съюзници на Алексей Навални обявиха днес, че се готвят да организират най-големия досега уличен антикремълски протест с искане за освобождаването на дисидента, който е в затвора, предаде Ройтерс.

Навални излежава присъда от две години и половина по, според него, измислени обвинения. Той беше осъден по бързата процедура, след като се върна в Русия от Германия, където беше лекуван след отравянето му с нервнопаралитичен препарат.

Посред зима привържениците му провезоха три протеста и искане за освобождаването му, а властите ги разгониха със сила с аргумента, че са незаконни. Днес те откриха нова кампания за освобождаването на Навални със сайт в интернет, озаглавен „Освободете Навални“ и обявиха, че ще насрочат датата на протеста, след като за участие в него се регистрират 500 000 души.

„Протест с участието на 500 хиляди души би бил най-големият в историята на модерна Русия“, заяви Иван Жданов, който оглавява създадената от Навални Антикорупционна фондация. „Ще демонстрираме мирно но улиците на всички руски градове“, допълни Леонид Волков, близък съюзник на Навални.

Прегледана: 45494

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече