Джонсън с предложение: На кръчма само с ваксина!

0

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че от посетителите на пъбовете в бъдеще може да бъде искано удостоверение, че са ваксинирани. 

Вицепремиерът Майкъл Гоув вече от доста време проучва възможностите за въвеждане на имунизационни паспорти.

Премиерът се яви пред парламентарната комисия за връзки с обществеността, където „хвърли няколко новинарски бомби“, както се изрази кореспондент на „Скай нюз“. Едната от тях е, че се обмисля дали хората трябва да доказват, че са ваксинирани, за да могат да посещават различни места, включително заведения, след като падне локдаунът. Решението дали да се изисква такъв документ, според Джонсън, трябва да бъде взето от конкретните собственици на пъбове или други места. 

Правителствен източник заяви за Би Би Си, че става дума за някакъв вид сертификат или паспорт или пък отрицателен тест. Депутатът от Консервативната партия Стив Бейкър обаче критикува подобна мярка заявявайки, че това е „ужасен капан“ и несправедливо наказва онези, които са били посъветвани да не се ваксинират или просто не желаят да го направят.

Друга новина, която произведе Джонсън бе, че Франция може да бъде поставена в „червения списък“ на опасните държави, предвид на ситуацията със заразяванията там, но и тя не бе посрещната добре, защото е добре известно колко важна за търговията и запасяването с пресни храни е връзката през Ламанша. 

Голяма несигурност има и около подновяването на пътуванията в чужбина, което, според „пътната карта“ за излизане от локдауна, може да стане най-рано от 17 май. 

Прегледана: 43958

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече