Така изглежда Лондон след разхлабване на мерките

0

Десетки паркове, плажове и градини бяха буквално заринати от отпадъци след излета на британците. Празни бутилки, пластмасови чаши, кутии от бира, прибори за хранене и чинии за еднократна употреба са само част от събралия се боклук, пише „Новини Лондон“.

Макар паленето на огън и барбекютата да са забранени на повечето места целогодишно, днес се разбра, че това не е попречило на хиляди да се възползват от множеството струпани хора и невъзможността да бъдат контролирани.

Общински и частни почистващи компании от сутринта се опитват да почистят най-посетените места през вчерашния ден. Полицията предупреди, че правилото за събиране до 6 човека на открито действа и че всички нарушители, ще бъдат глобени ако не се съобразяват. 

Общинските и държавни власти предупредиха британците да се наслаждават на свободата си предпазливо и да не забравят, че все още има действащи ковид-мерки и ограничения. Много от коментиращите по британските фейсбук групи се отнесоха комично към ситуацията и мнозина написаха мнения в духа на:

„Те сякаш забравиха, какво е нормално“ или пък „ Това е нормалния живот, нека поработят малко(почистващите компании), разбираемо е че са свикнали да почиват и да нямат работа, но това време свърши – приспособявайте се.“ „Стига се оплаквахте, така беше преди локдауните и преди вируса, може би забравихте“.

Прегледана: 49261

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече