Стотици транссексуални затворници искат да бъдат прехвърлени в женски затвори

0

Стотици транссексуални затворници в мъжките затвори в Калифорния през 2021 г. поискаха да бъдат прехвърлени в женски институции – те имат право да го направят съгласно нов закон, влязъл в сила през януари.

Според Los Angeles Times, някои от тях са заподозрени в измама на властите.

Досега само няколко престъпници са били прехвърлени в женските затвори при поискване, в нито един случай затворникът не е получил отказ. Следва да се отбележи, че след влизането в сила на закона затворническата система е длъжна да третира затворниците в съответствие с половата идентичност, която самите те изискват.

Обмисля се и прехвърлянето на затворници, които не са претърпели хирургични операции, в женските затвори.

Според вестника в институциите за жени, както работниците, така и самите затворници, очакват увеличение на случаите на сексуално насилие поради това.

Подобни мерки са били използвани по-рано от канадските власти – там също транссексуални мъже, осъдени за изнасилване на жени и момичета, бяха преместени в затворите за жени.

Група жени активистки, възмутени от случващото се, изискват да поддържат разликата в затворите по биологичен пол, а не по полова идентичност.

През 2018 г. мъж, прехвърлен в женски затвор във Великобритания, наричан в медиите Карън Уайт, беше осъден за поредица от изнасилвания.

След като е преместен от мъжкия затвор, той започва да напада затворнички.

Той е осъден на доживотен затвор, а според британското законодателство операциите му за смяна на пола се заплащат от обществената здравна система.

Прегледана: 49834

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече