Български лекар одобрен за обучение по патология в световноизвестна клиника в САЩ

0

Д-р Георги Галев, специализант по патология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е приет за специализация по патология в световноизвестната Кливланд клиник в САЩ.
Д-р Галев завършва Медицинския факултет на МУ-София със „Златен Хипократ“ през 2020 г. През последната година специализира патология под ръководството на д-р Полина Дакова, като междувременно преминава през многостепенни изпити и интервюта, за да кандидатства за специализацията отвъд океана.

За 2021 г. той е единственият българин, приет в престижната клиника, която според класацията на сп. Newsweek се нарежда на второ място в света след Mayo clinic, съобщават от болница Токуда.
Специализацията по патология в САЩ е изключително интензивна и покрива множество обучения. Специализантите в Кливланд клиник имат и преподавателски функции в местното висше медицинско училище. Д-р Галев посочва, че е уверен, че един ден ще прилага в България придобития опит в чужбина.

С решение на Министерски съвет Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е определена за Университетска болница към Софийски университет.

Прегледана: 49713

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече