Децата не трябва да усещат тревогата на родителите си в пандемията

0

Децата не бих казала, че почувстваха тревогата на родителите в пандемията. Те са по-адаптивни в сравнение с родителите, които преекспонират нещата понякога“. 

Това каза пред БНР Бистра Йоновска. Професионалният ѝ път е свързан с развитието на най-малките. Над 30 години е директор на детска градина в най-големия плевенски квартал „Сторгозия“. В момента е заместник-директор и психолог. Има богат опит и участва в различни научни проекти, свързани с утвърждаването на стандарти за обучението на децата. 

В интервю за предаването „12+3“ Йоновска отчете като негатив липсата на съвместните мероприятия и съпреживяването в детските градини

„Важно е децата да не живеят със страхове. Родителите трябва да бъдат честни с тях, да обясняват, да бъдат премерени… Децата са чувствителни по отношение на изразените емоции от родителите“. 

Какво наблюдава психологът през последната година? Промени ли се детството на най-малките по време на пандемия и на какво обръща внимание при разговорите си с родители? Интервюто с Бистра Йоновска можете да чуете в звуковия файл.  

Прегледана: 46762

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече