Днес оперират Десислава Радева

0

Съпругата на президента Десислава Радева днес ще бъде подложена на интервенция за лечение на мозъчна аневризма, заради която постъпи в болница „Св. Иван Рилски“ в София преди ден, пише Оffnews.

Към момента състоянието ѝ е стабилно. От болница „Св. Иван Рилски“ отказват коментар. Все още няма официална информация и от президентството. 

На 17 февруари 2021 г. бе съобщено, че Радева е дала положителен тест за коронавирус. Подробности за това как е протекло заболяването обаче не бяха оповестени.

Аневризмата е дилатация (разширение) на мозъчните кръвоносни съдове, където стената е по-слаба. Тя може да се пукне и да кърви, а ако нараства, да оказва компресия и да притиска останалите мозъчни съдове. Това обяснява по повод друга интервенция доц. Станимир Сираков, един от най-добрите неврорентгенолози у нас. Той ръководи Референтния център по мозъчно-съдови заболявания и сектор „Интервенционална рентгенология“ в отделението по образна диагностика към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, където се третират успешно едни от най-сложните случаи на подобни състояния. 

Прегледана: 47202

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече