PCR-тестовете в Гърция станаха задължителни за основните сектори

0

В Гърция въведоха задължителен PCR- тест, който е за работещите в основните сектори. Работодателите, които не тестват служителите си, ще плащат високи глоби. Все още са високи нивата на заразените в няколко области, което запазва и ограничителните мерки валидни. 

Мерките остават валидни за всички работещи в търговията, заведения, транспорт, държавни учреждения и частни фирми, като горе споменатите,  задължително ще се тестват за коронавирус по един път на седмица, нареди гръцкото министерство на здравеопазването.

Предвиждат се високи глоби за работодатели, които са пренебрегнали наредбата. 

От днес учители и ученици, от гимназиите отново влязоха в клас, разбира се с отрицателен тест, който е задължителен два пъти на седмица.

Собствениците на туристически агенции в Гърция са доволни от принципното съгласие на страните от Европейския съюз за издаване на „зелен цифров сертификат“. Гръцкия министър на туризма Харис Теохарис, който е на посещение в Москва, призова руснаците да почиват това лято на гръцките острови. 

Все още не е ясно, дали здравните власти в Гърция ще разрешат пътуване извън страната, за Великден. Очаква се от понеделник решение, дали ще премахнат задължителната седемдневна карантина за пристигащите от европейските страни.

Прегледана: 47606

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече