Мика Зайкова за 45-ото НС: Не беше цирк, а лудница

0

45-ият парламент остава в историята като парламента с най-кратък живот – едва 9 пленарни заседания. Депутатът от ИТН Мика Зайкова, която го откри го определи като „лудница“.

„Извинявам се, че не бях добра орисница на 45-ото Народно събрание. За да се получи нещо – трябва да има диалог. На тези хора доверие не може да се има. Когато няма разбирателство и всеки е срещу всеки, трудно се получава“, посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

„Не мога да кажа, че е цирк, защото в цирка хората работят. Това беше една лудница“, каза още тя.

Споделя, че не е разочарована, че е била част от живота на този парламент, защото все пак е постигнато нещо положително, макар и малко. „Променихме Изборния кодекс и пресякохме купения вот, надявам се“, допълни Зайкова. Но не са успели да осъществят други важни неща. „Не успяхме да актуализираме бюджета. То никакъв министър не се яви“, коментира още депутатът от „Има такъв народ“.

Сред тях и преизчисляване на пенсиите. Най-болно ѝ е за най-уязвимите. „Единствено г-жа Фандъкова си е позволила да не увеличи заплатите на училищните сестри. От януари досега са получили един дезинфектант и две маски“, допълни тя. Зайкова се надява следващият парламент да е по-успешен, за да се постигне повече.

Прегледана: 45337

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече