Огромни загуби в началото на туристическия сезон в Гърция

0

Туристическият сезон в Гърция стартира с огромни загуби. Това отчитат от бранша след решението на Великобритания да остави страната извън така наречения „зелен“ списък, което доведе до вълна от отменени резервации. 

Милиони британски туристи анулират резервациите си за почивка, след като Гърция остана извън „зеления списък“ на безопасните страни, публикуван от правителството на Великобритания.

Кметът на остров Родос обяви драматични последствия за туристическия бранш на острова, където повече от половината туристи са британци.

На остров Крит хотелиерите очакваха да достигнат поне половината от туристопотока преди пандемията. Кметът на град Ханя съобщи, че и на този остров британците и скандинавците са повече от половината туристи. Остава надеждата туристическият сезон на Крит да продължи и октомври.

На Санторини отчитат също масово анулиране на британските резервации. За сега към този остров има увеличен интерес от французи, германци и гърци, но загубите от британския пазар не могат да се покрият, коментират хотелиерите.

На Халкидики има вероятност загубата на британските  туристи да се покрие от германци и преди всичко от туристи от балканските страни.

Поради епидемиологичната обстановка все повече чуждестранни туристи увеличават нощувките за престой, като избират почивка на едно място.

Прегледана: 47185

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече