Проучване на Острова: Работа има, кадри няма

0

Във Великобритания вакантните работни места се увеличават, но няма достатъчно работници да ги запълнят, показва доклад на Кей Пи Ем Джи. Търсенето на работници се е увеличило през май с най-бързите темпове от 23 години насам.

Облекчаването на ограниченията, свързани с пандемията от коронавируса и отварянето на различните сектори означава увеличено търсене на работници, но броят на кадрите да заемат овакантенитe работни места е силно недостатъчен, се посочва в доклада.

Особено много работници се търсят в сферата на информационните и компютърните технологии, както и в ресторантьорството и хотелиерството. Много компании във хранително-вкусовата промишленост изпитаха сериозни трудности по време на пандемията, въпреки правителствената помощ, включваща и схемата за заплащане на работниците, пуснати в принудителен отпуск.

Много работници загубиха работата си или работят с намалени часове. Експерти в областта на трудовата заетост посочват, че своя дял за положението е дал и Брекзит след като много работници от ЕС напуснаха Острова.

Прегледана: 49252

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече