Доживяхме: Рашидов напуска политиката!

0

Вежди Рашидов изненадващо обяви, че се оттегля от политиката. Именитият скулптор и два пъти министър на културата в правителства на Бойко Борисов декларира, че се отказва от кандидат-депутатското място в листите на ГЕРБ, за да даде път на младите лица в партията. Той е уведомил лидера на партията Бойко Борисов за решението си.

„Бил съм 5 мандата депутат, а и тази година ставам на 70 години вече. Смятам, че е време да се даде път на младите и те да се развиват. А и знаете, казвал съм: „Вежди дойдох и Вежди искам да си отида от политиката“. Човек трябва да си знае границата. Е, моята вече стигна. Други да се занимават с политика, ние дадохме, каквото можахме“, заяви Вежди Рашидов. Той смята да се посвети повече на изкуството, което загърбил в последните няколко години. 

„Толкова проекти съм зарязал, готвя и една по-голяма юбилейна изложба. Сега, след катастрофата, прекарвам повече време в ателието си – ами че по-голям кеф от това няма!“, допълни Рашидов. И сподели, че е силно огорчен от омразата, която се вихри в обществото в последните 3-4 месеца.

Прегледана: 47978

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече