ЦИРК: Кантарджиев захапа Мика Зайкова: Заплатата ми е 3700 лв., а не 35 бона, уж сте интелигентна жена

0

Не съм взимал 35 000 лв. заплата. И за интервюта не съм взимал пари. Не сме тръгнали да забогатяваме от тези неща. Това заяви в предаването „Неделята на Нова“ по  Нова ТВ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и бивш член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.

„Учудвам се, че такава интелигентна жена като Мика Зайкова да каже такива неща. По време на коронавируса взимах заплата на директор на Националния център по заразни и паразитни болести, която сега е 3700 лв.“, добави той.

„Лекарите не можеш да ги сравняваш с IT специалистите. Ние по-малко ли трябва да взимаме?“, пита той.

„Ако се държиш така, че да се харесваш на всички, няма да те харесват 30%. Ако говориш това , което мислиш, няма да те харесват 40%. Ами за едни 10 % не си струва да се правиш на нещо, което не си.“, категоричен е медикът.

„В рамките на шегата, сина ми се обажда и ме пита „нали уж сме си много близки, защо криеш, че сме богати“., споделя той.

„Истината е , че заплатата ми е 3 700 лева. Не е като на IT специалистите. По-хубаво да сме ваксинирани, особено възрастните. Е, критики много. Не съм взимал от щаба 35 000, Не съм член. И на ваксинационния щаб не съм член. И от там не съм взимал 35 000.“, разкри проф. Кантарджиев.

„Хората махнаха маските и започнаха да се събират и заради това не беше изненада това, което се случи есента.“, припомня той.

„Най-неприятно ще е ако останат неваксинирани групи. Това не го разбирам. Разумното е да се ваксинираме.“, казва професорът.

„Предвидено е да помагаме на други държави с нашите ваксини.“, казва той.

„Рискът е много малък да се появи мутация, на която ваксината не действа. Двете дози имат година-две – имунитет.“, разкрива Кантарджиев.

Прегледана: 48729

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече