Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ ще похарчи 2,1 млрд. долара за половото равенство

0

Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ обяви, че ще похарчи 2,1 милиарда долара в подкрепа на глобалното равенство между половете, предаде Асошиейтед прес. Изявлението беше направено в момент, когато частни дарители, държавни представители и лидери на гражданското общество се събират на форум в Париж, за да поемат финансови и политически ангажименти за подпомагане на жените и момичетата.

Фондацията, която е най-голямата частна благотворителна организация в САЩ, каза, че ще похарчи парите в следващите пет години за програми за здравеопазване и семейно планиране, проекти за даване на икономически възможности и други инициативи.

Оказването на подкрепа за половото равенство е основна област, в която действа фондацията. Тя дава около 5 милиарда долара годишно чрез филантропската си дейност, но бъдещето й и ръководната й структура са под въпрос след неотдавнашния развод между Бил и Мелинда.

Обещанието на фондацията беше направено в тандем с форума, свикан от ООН – Жени в Париж. На конференцията се очакват още ангажименти от дарители.

„Светът се бори за равенство между половете от десетилетия, но напредъкът е бавен“, каза Мелинда Френч Гейтс, като добави, че е време за „реална промяна“.

Прегледана: 51295

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече