Започва визитата на папа Франциск в Унгария

0

Главата на Римокатолическата църква папа Франциск днес ще посети унгарската столица Будапеща. Въведени са строги предпазни мерки във връзка с епидемията от коронавирус.

Световните агенции пишат, че краткото посещение на папата в Унгария и Словакия ще бъде първото изпитание за силите му, след като претърпя операция през юли.

Посещението на 84-годишния папа Франциск в Унгария ще е кратко, но ще се срещне с премиера Виктор Орбан и президента Янош Адер.

Очаква се десетки хиляди поклонници да присъстват на литургията на папата в Будапеща.

„Това ще означава духовно спокойствие. Иска ми се светът да се обедини духовно. Посещението на Папата да бъде одобряващо събитие и светът да ни обърне внимание“, каза местна жителка.

След Унгария той ще отпътува за Словакия, където ще посети четири града, преди да се завърне във Ватикана идната сряда. В Словакия той ще посети и ромски общности.

„За нас е огромна чест, не само за мен, а за всички хора, които живеят тук. Причината папа Франциск да идва при нашата общност е, за да поздрави ромите. Той е известен с това, че посещава маргинализирани общности и това е още една причина да го уважаваме“, сподели ромски кмет.

Прегледана: 65975

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече