Активен секс вкарал в болница Бил Клинтън

0

Възпалението на простатната жлеза води до инфекция на пикочните пътища, които от своя страна могат да бъдат свързани с активен сексуален живот.

Това обясни урологът Владимир Степанов по повод здравословните проблеми на бившия президент на САЩ Бил Клинтън. Наскоро Клинтън бе хоспитализиран заради инфекция на пикочните пътища.

„Хроничното възпаление на простатната жлеза може да доведе до засилване на процеса. Самият простатит може да бъде придружен от висока температура, задържане на урина, да изисква хоспитализация”, обясни лекарят и

припомни аферата на Клинтън със служителката на Белия дом Моника Люински, която може да е повлияла на здравето му.

Степанов подчерта, че при по-възрастните хора към всичко останало често се добавя уголемяване на простатната жлеза, в резултат на което има нарушения на изтичането на течности от пикочния мехур. Въпреки това, с навременно лечение, тялото е в състояние да се възстанови от инфекцията в рамките на един месец.

В същото време, смята урологът Евгений Греков, само поставянето на катетър в пикочния мехур през пениса може да доведе до болестта на Клинтън – вероятно бившият държавен глава е бил наблюдаван по-рано за хронични проблеми с уринирането.

„След сепсис е добре, че е оцелял. Сепсисът е много опасен“, заключи специалистът.

Хоспитализацията на Клинтън стана известна на 15 октомври. Говорителят на политика Ангел Урен заяви, че е в интензивното отделение, но „се оправя и е в добро настроение“. Лекарите се надяват, че ще успеят да го изпишат в близко бъдеще.

Клинтън бе на най-високия пост в САЩ от 1993 до 2001 г. Избран бе от Демократическата партия.

Прегледана: 64710

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече