Коцето Калки подари песен на деца, лишени от родителска грижа

0

Певецът Коцето Калки подари новата си празнична песен на деца, лишени от родителска грижа.

Музикантът стана лице на кампанията „Пак ще бъде Коледа“ на SOS Детски селища България, която има две основни цели. Първо – в навечерието на Коледа да насочи вниманието на обществеността върху една тревожна статистика – всяка година над 2 000 деца в България биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилния дом. Второ, да привлече дарители в подкрепа на децата, които са лишени от родителска грижа или които са в риск да я загубят.

Песента също носи името „Пак ще бъде Коледа“. В записа участват семейството на Калки – съпругата му Мартина Табакова („Музикант на годината“), синът му Теодор Георгиев – главен герой в клипа, както и деца от Национално музикално училище „Любомир Пипков“.

Кампанията стартира на 30 ноември и ще продължи до 31 декември 2021 г.

„Всяка година в България се изоставят над 2000 деца. Всички те имат нужда от семейство, а много от тях са талантливи и талантът им се нуждае от подкрепа. Вгледайте се в детето на улицата и ще откриете една различна съдба. Надявам се приятелите и феновете ми и всеки, който може, да подкрепи децата в риск като стане SOS Приятел“, споделя Коцето Калки.

Прегледана: 54980

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече