Адвокати: Интервюто на Алек Болдуин е грешка

0

Едночасовото интервю, което американският актьор Алек Болдуин даде за телевизионния канал ABC миналата седмица, е потенциално грешна постъпка от негова страна – зад тази теза застанаха адвокати, цитирани от LA Times.

“Няма положителна страна за него относно правните последствия. Изказванията му могат да бъдат използвани срещу него, всеки го знае това. Но те не могат да бъдат използвани за защитата му, защото са в сферата на слуховете. Като актьор и като публична фигура, причините за интервюто не са правни. Но като адвокат, знам, че няма причина да даваш интервю като това. То може само да доведе до по-лоши резултати“, коментира адвокат Неама Рахмани.

Сред тезите си, които Болдуин ще трябва да защитава и в бъдеще е тази, че той не е натискал спусъка на пистолета. В интервюто си 63-годишният актьор и продуцент на Rust коментира, че никога не би натиснал спусъка, ако е насочил пистолета към някого. По думите му, той репетирал заедно с убитата Халина Хътчинс, като именно тя му давала насоки как да държи оръжието с цел подсигуряването на по-добри кадри.

Според адвокат Джеф Харис пък ако разследващите органи все пак открият, че спусъкът е бил натиснат, това ще повлияе негативно върху доверието на всяка една от изречените от Болдуин тези.

Междувременно Алек Болдуин изтри един от акаунтите си в Туитър. Актьорът така и не даде причина за това, като деактивира профила, от който бе и единствената му официална позиция по казуса със стрелбата.

Прегледана: 58275

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече