Киану Рийвс дарил 70% от хонорарите за „Матрицата“ за борба с рака

0

Холивудският актьор Киану Рийвс е дарил 70 процента от хонорарите си за първия филм от поредицата „Матрицата“ на фонд за борба с левкемията, пише в. Daily Mail.

Актьорът е получи авансово плащане от 10 милиона долара за първия филм от франчайза, а по-късно са му платени 10 процента от приходите от прожекции в кината в размер на 35 милиона долара. По-голямата част от спечелените пари са постъпили във фонд за борба с левкемията.
През 1991 г. по-малката сестра на актьора, Ким, е диагностицирана с левкемия. Киану се грижи за рехабилитацията й, дори продава къщата си, за да бъде по-близо до сестра си. Актьорът също така похарчва 5 милиона долара за рехабилитационната й терапия. „Тя винаги се е грижила за мен. Аз винаги ще се грижа за нея“, споделя тогава Киану Рийвс.
От 2001 г. сестрата на холивудския актьор е в ремисия. Ким вече е на 55 години. Рийвс впоследствие създава фонд за подпомагане на хора, борещи се с рака.
Изданието припомня, че Киану Рийвс е споделил хонорарите си за следващите два филма от поредицата „Матрицата“ с екипите за визуални ефекти, както и с дизайнерите на костюми.

Прегледана: 18360

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече