Последният Джеймс Бонд получи рицарски орден

0

Британският актьор Даниъл Крейг, който последен игра ролята на шпионина Джеймс Бонд в популярната поредица от филми, е получил рицарски орден St Michael and St George – точно както героят му според сюжета. За това свидетелства документ, публикуван на сайта на британското правителство.

Крейг е удостоен като кавалер на ордена за своите заслуги в киното и театъра. Титлата му е най-ниската степен на старшинство при тази награда. Според сюжета на романите на Йън Флеминг Агент 007 получава ордена „Свети Михаил и свети Георги“ през 1953 г., в разгара на Студената война.

Освен Даниъл Крейг с този и с други рицарски са отличени редица политици и дипломати. Например бившият премиер на Великобритания Тони Блеър е достоен с Ордена на жартиерата – най-високия рицарски орден в страната.

По-рано през декември филмовият историк и сценарист Филип Дюран разкри, или по-скоро предположи, че следващият екранен Агент 007 няма да е жена, но няма да е и мъж – тоест изобщо няма да е бинарна личност (определяща се като представител на един от двата пола). По думите му следващият актьор, който ще се превъплъти в образа, ще му придаде нови, неочаквани характеристики и ще удиви публиката.

Прегледана: 18395

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече