Без каруци в София от юни

0

Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност към Столичния общински съвет прие проекта за изменение в наредбата за организация на движението на територията на София. Съгласно измененията, се забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга по улиците за обществено ползване на територията на Столична община.

Измененията трябва да влязат в сила от 1 юни 2022г.

В мотивите за предложените изменения се отбелязва, че към настоящият момент липсва регистър на съществуващите ППС с животинска тяга. Животните, които се ползват – коне и катъри, също в болшинството от случаите не са регистрирани по надлежния ред и не им се осигурява ветеринарно-медицинска помощ.

Отбелязват се и множеството регистрирани случаи на различни нарушения на съществуващите наредби, свързани с въпросните превозни средства, включително управлението им от непълнолетни и малолетни лица.

По някои от наземните линии на градския транспорт са регистрирани множество случаи, когато превозни средства с животинска тяга създават предпоставки за ПТП и застрашават сигурността на пътниците. При установяване на нарушение, ППС ще бъде задържано от органите на реда и ще бъде връщано след заплащане на разноските по отговорното му пазене. Животните ще бъдат предавани на Общинското дружество „Екоравновесие“.

Прегледана: 56205

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече