Околосветска пътешественица каца днес в София

0

Младата жена излита на 18 август 2021 г. от Белгия в опит да извърши самостоятелно околосветско пътешествие с малък самолет. Ако успее, тя ще се превърне в най-младата жена извършвала такъв полет.

След еднодневен престой в София, Зара ще отлети и ще кацне в Словакия, Чехия и Германия, преди да достигне крайната си цел – малкото белгийско летище Кортрайк, откъдето миналата година тя излетя. Така Зара ще „затвори“ своята околосветска обиколка, като този последен, завършващ обиколката прелет, засега е планиран за 17 януари.

Подобен околосветски полет със самолет от такъв клас е изключително сложно и рисковано начинание дори за опитни пилоти, да не говорим за 19-годишно момиче с малко над 40 летателни часове.

Самолетът на Зара, освен това, не е херметизиран. Това значи, че през цялото време Зара е била принудена да лети в ниските слоеве на атмосферата, където непрекъснато е била подвластна на всички „своеволия“ на местната метеорология, а по време на полета си Зара е прелетяла над региони като Исландия, Гренландия, Канада, Аляска, Русия, и Китай. Все места, известни с неособено приветливите си метеорологични условия и обширни области, в които най-близката „цивилизация“ отстои на стотици километри разстояние.

Прегледана: 8185

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече