Обгорелият Джани Моранди на терапия от 10 месеца

0

Италианският певец Джани Моранди продължава да посещава терапевтични процедури след пожара, който едва не го уби през март миналата година. Вече 10 месеца продължава лечението на естрадната звезда от Ботуша, а съвсем скоро му предстои отново да се появи пред публика на сцената на култовия фестивал в Сан Ремо.

Преди дни Моранди пусна снимка в социалните мрежи как медицинско лице обработва раните от изгарянията по ръцете му. На 11 март 2021 г. той падна в накладения от него огън със сухи съчки от градината на дома му край Болоня и бе веднага хоспитализиран с 15 процента дълбоки изгаряния по тялото. При инцидента най-много пострадаха ръцете му, тъй като с цел да излезе от пламъците популярният певец и актьор се хванал за горящ клон. Обгоряха също така краката, долната част на гърба му и едното му ухо.

Най-голямата радост на иначе вечния оптимист Моранди сега е тази, че пламъците и жаравата не са засегнали неговото лице. „Убеден съм, че някой ме е следил отгоре, от небето, и ме е пожалил!“, заяви той пред репортер на вестника на Болоня – „Ил Ресто дел Карлино“. Другото, което му дава надежда най-вече за творческо бъдеще, е това, че вече е възстановил напълно лявата си ръка – „тази, с която правя акордите на грифа на моята китара“, казва той. Засега обаче дясната все още е зле, макар вече да не е дебело бинтована. Моранди не крие, че преживените от него болки са били ужасни, като за да ги преодолее, вземал сериозни дози медикаменти. Особено непоносими били неговите страдания при смяната на бандажите и превръзките на двете му ръце, като за да ги надмогне, винаги му е била поставяна упойка. Според лекарския екип от болницата „Буфалини“, който се е грижил за Джани, в момента състоянието му е добро, но той би трябвало да продължи лечението си в домашни условия, като надеждите на докторите са пълното възстановяване да настъпи след още няколко месеца.

Прегледана: 55425

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече