Рита Уилсън преборила COVID с БГ филм

0

С помощта на музика и филми – така съпругата на Том Ханкс – Рита Уилсън, която има български корени, преодоляла COVID-19 още в началото на пандемията. В списъка на певицата попаднал и нашият филм „Писмо до Америка“ на Иглика Трифонова. Това разказа продуцентът и директор на София Филм Фест Стефан Китанов на прага на старта на 26-ото издание на форума.

Именно той и неговият екип изпратили на Уилсън копие към заглавието, чийто сюжет гравитира около лечебната сила на изкуството и по-конкретно – на музиката.

На предстоящия София Филм Фест Иглика Трифонова ще е председател на международното жури. Компания на панела на оценяващите ще й правят Лех Майевски, украинският режисьор Олег Сенцов, сръбският кинодеец Радивое Андрич и Златина Русева.

Наградата на София в рамките на фестивала ще бъде връчена на режисьора, сценарист, писател, общественик Анжел Вагенщайн, който тази година отбелязва 100-ата си годишнина. В негова чест ще бъде прожектиран и филмът „Звезди“ от 1959 г., който е по негов сценарий. Това е и българската продукция с най-престижно отличие в историята ни, като взе Специалната награда на журито в Кан.

Междувременно СФФ ще бъде открит на 10 март с филма „Двете страни на острието“ на Клер Дени. Събитието ще се случи в зала 1 на НДК. Филмът е част от френската програма на фестивала, осъществена в партньорство с Френския институт в България по случай Председателството на Франция на Европейския съюз.

Главните роли са поверени на приятели и съмишленици, с които Дени работи през годините – Жулиет Бинош и Венсан Линдон. Сюжетът проследява отношенията в една семейна двойка, която има стабилна връзка в продължение на десетилетие. Но така изглежда реалността само на пръв поглед, защото се оказва се, че Сара не е безразлична към най-добрия приятел на своя съпруг.

Прегледана: 61090

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече