Миниатюрни тризначки проплакаха в болницата в Русе

0

Новородените са толкова малки на ръст и дребни, че поставените им памперси покриват почти целите им тела.

Децата са родени с много скромно тегло: Калина – 750 грама, Божидара – 700 грама, и Никол – 850 грама. По тази причина те са поставени в кувьози, за да заякнат и смело да посрещнат предизвикателствата на живота.

Малките принцеси са в кувьози

Малките принцеси са в кувьози

„Тризначките се появиха на бял свят в АГ комплекса на университетска болница „Канев“. Момиченцата се родиха на 14 март чрез секцио, което е извършено от акушер-гинеколозите д-р Ани Матеева и д-р Боян Атанасов и анестезиолог д-р Татяна Русева“, разказаха от лечебното заведение.

Грижата за новородените веднага е поета от неонатолозите от отделение „Неонатология“ д-р Лиляна Ташкова, д-р Лилия Георгиева и д-р Мими Карова и сестрите в отделението. Специалистите продължават да полагат денонощно всички необходими интензивни грижи за тях.

„За мама Моника това е първо раждане. Тя се чувства добре и благодари на всички, които са част от този прекрасен момент в живота й“, казаха още от болницата в дунавската столица.

Не за пръв път в областния град майка ражда толкова много деца. През 2013 г. на бял свят се появиха четиризнаци – момчетата Енис и Ранес и момичетата Бенет и Севи. Родителите Севи и Ерхан неведнъж признават, че след раждането получават десетки обещания за помощ, но с времето повечето неща остават само на думи.

Без да има научно обяснение, в Русе често се раждат близнаци и тризнаци, като очевидно не липсват и случаи с четиризнаци.

Прегледана: 60500

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече