Санкциите срещу семейството на Путин са напът да осветлят личния му живот (Пикантни подробности)

0

Американските и европейските санкции срещу Русия и лично към президента Владимир Путин са напът да осветлят една дълбоко пазена тайна – личния живот на стопанина на Кремъл.

Путин е определян като автократ, а идеите му като фашистки с цел да възстанови имперска Русия. Враговете и опозицията смятат управлението му за корумпирано и го свързват с терор срещу инакомислещите. Въпреки това той продължава да печели огромната подкрепа на руския народ.

За повече от 20 години на върха, личните му интервюта са такава рядкост, че интереса към живота му извън Кремъл нараства.

През 2020 г. проекта ТАСС „20 въпроса към Владимир Путин“ по случай рождения му ден е един от малкото моменти, в които открехва завесата за деца и внуци.

За децата си казва лаконично, че те се занимават с наука. Не иска да говори повече, защото по думите му на изборите хората гласували за него и за надеждите, които залагат, а не за семейството му. Втора причина за мълчанието е сигурността.

От интервюто на държавния глава се разбира, че има и внуци. Но колко са не е ясно. Казах: „имам внуци, щастлив съм, те са много добри, сладки дечица. Получавам голямо удоволствие от общуването с тях… Малки, сладки деца. Мисля, че това е естествено усещане за всеки човек. Много съм щастлив от това“.

През годините десетки западни издания се опитаха да се разровят в чаршафите на Путин като му приписваха не една и две любовници.

Единствената официална връзка на Путин е с бившата му съпруга – стюардесата Людмила. От нея той има две дъщери – Мария и Екатерина. Владимир и Людмила минават под венчилото през 1983 г., по-късно се местят да живеят в Дрезден, където Путин работи за КГБ.

В първите години на управлението съпруга му е до него, следва етап, в който никъде не се появява и накрая двамата обявяват, че са разделени. Това го оправят през 2013 г. в антракта на балета „Есмералда“. Двамата застават пред камерата на „Россия 24“. „Нашият брак приключи. Това бе общо решение”, казва той. “Да, може да се каже, че това е цивилизован развод”, добавя тя.

След това Людмила изчезва от сцената. От Кремъл отказват да коментират какво се случва с бившата първа дама. Първият слух, който се появи е, че била заточена в манастир. От години медиите гърмят, че тя се радва на нова любов с далеч по-млад мъж от нея – Артур Очертин. За него се знае, че е председател на Управителния съвет на фондация “Център за междучовешка комуникация”. Людмила пък беше официалният ѝ патрон.

През 2016 г. вестник. „Собеседник“ съобщава, че двамата са сключили брак, но събитието е било пазено като строга държавна тайна. Руски журналисти са установили, че табелката на пощенската кутия на Людмила Путина е сменена с ново име – Людмила Очеретная. Става дума за апартамент на майката на Владимир Путин в кооперация в Санкт Петербург. След развода бившата първа дама на Русия се е нанесла точно в това жилище.

Какво се случва с дъщерите на Путин?

Путин не ги назова и не говори за тях.

За голямата щерка на руския президент – Мария се говори, че е омъжена за холандеца Йорит Йоост Фаасен. Следва биология в Медицинския факултет на университета в Санкт Петербург. Работи в сферата на биомедицината със специализация като ендокринолог. 

Според различни публикации, тя е съсобственик в компания, специализирана в ядреното лечение на рака. В разгара на коронавируса Путин сподели, че руската ваксина е поставана на дъщеря му, без да казва повече подробности. Въз основа на медицинската ѝ експертиза изглежда реалистично именно Мария да е дъщерята, която е тествала ваксината.

Според версия по-малката дъщеря – Екатерина изучава японистика и ориенталски науки в Санкт Петербург. След това се връща обратно в Москва, където също следва в университет. Мнозина обаче смятат, че тази информация е разпространена само за да се отклони вниманието от реалното местонахождение на Екатерина.

През 2013 г. тя сключва брак с Кирил Шамалов, който е син на Николай Шамалов – близък приятел на Путин. Екатерина и Кирил се разделят през 2014 г., тогава приключва и кариерата му като икономически съветник на Кремъл. Екатерина е директор на високотехнологичния проект „Innopraktika“, чийто предполагаем бюджет възлиза на 1,7 млрд. долара. Освен това тя е запалена танцьорка и вицепрезидент на Световната рокендрол конфедерация. Екатерина печели сребърен медал на Руското първенство през 2014 г. 

Алина Кабаева – гордостта на Русия и най-спряганото име за любовница на Путин

Има една жена, която през годините непрестанно е свързвана с президента – Алина Кабаева. Тя е една от най-награждаваните състезателки в историята на художествената гимнастика. Има два медала от олимпиади, 14 от световни първенства и 21 от европейски.  За нея се говори даже, че е свила семейно гнездо с руския президент. За това, че красавицата и президента са повече от близки официално свидетелства това, че години наред е депутат от неговата партия, а в спортната си кариера е награждавана лично от него. Пръв за връзката им още през 2008 г., докато Путин е женен, гръмва вестник „Московский кореспондент“. След това изданието е закрито.

Приписват им четири деца. Кабева се е появявала публично с наедряло коремче, както и с малко момче, но мистерията кой е бащата и до ден днешен не е разгадана.

Кабаева взе и отношение за санкциите срещу руския спорт, заради инвазията в Украйна. „Отношението към Русия от страна на международните спортни организации е най-срамната страница в историята на световния спорт“, обяви бившата гимнастичка.

След началото на войната американското издание „Пейдж Сикс“ съобщи, че Кабаева и децата се крият в Швейцария.

Всичко написано са догадки и разследвания на медиите. Сега обаче завесата леко се надига, а истината е някъде там.

Прегледана: 59855

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече