Румен Радев е на официално посещение в Португалия

0

Президентът Румен Радев е на официалнo посещение в Португалия. Той ще се срещне с португалския си колега Марсело Ребело де Соуза, с когото ще обсъдят двустранните отношенията, както и теми от европейския дневен ред, сред които и ситуацията около Украйна.

Двудневното официално посещение на българския държавен глава започва от Порто. Днес по обед президентът Румен Радев ще бъде посрещнат с официална церемония в сърцето на историческия център на града от португалския си колега Марсело Ребело де Соуза.

Двамата президенти ще разговарят на четири очи. Очаква се да обсъдят задълбочаването на икономическите отношения между България и Португалия, сътрудничеството в сферата на туризма, както и в областта на образованието и културата.

Във фокуса на разговорите ще бъдат и теми от европейския дневен ред – сред тях войната в Украйна и рисковете за сигурността в Европа, както и европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

Утре президентът ще бъде в Лисабон и ще се срещне с португалския премиер Антонио Коща и с председателя на парламента Аугущо Сантош Силва. В рамките на посещението държавният глава ще се срещне и с представители на българската общност.

Прегледана: 58480

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече