Европа отменя задължителни маски по време на полет от 16 май

0

Маските за лице няма да бъдат задължителни на летищата и полетите в Европа от идната седмица, съобщиха днес Европейската агенция за авиационна безопасност (ЕААБ) и Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията, предаде Ройтерс.

В съобщението за новите препоръки, които влизат в сила от 16 май 2022 г., се посочва обаче, че маската остава една от най-добрите защити срещу предаване на Covid-19.

„От следващата седмица маските за лице няма да са задължителни по време на въздушните пътувания при всички случаи, което като цяло се приравнява към променящите се изисквания на националните власти в Европа за обществен транспорт“, посочва Патрик Ки, изпълнителен директор на ЕААБ.

„За пътниците и екипажите това е голяма стъпка към нормализацията на въздушните пътувания. Пътниците обаче трябва да имат отговорно поведение и да уважават избора на другите около тях. И пътник, който кашля или киха трябва сериозно да се замисли за слагането на маска, за да подсигури седящите наблизо“, добави той.

Прегледана: 55680

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече