Албена Денкова и Стависки с оферта да станат политици

0

Двукратният световен шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Максим Стависки призна пред руските медии, че с Албена Денкова са имали предложения да се занимават с политика преди години.

На 18 март много руски спортисти присъстваха на концерт-митинг на стадион „Лужники“ в Москва, който беше посветен на годишнината от присъединяването на Крим към Русия. Сред тях бяха фигуристите Никита Кацалапов и Виктория Синицина, плувецът Евгений Рилов, скиорът Александър Болшунов и други. Постъпката им беше разкритикувана доста широко в различни медии.

„Условно, Никита Кацалапов или друг спортист отива на митинг в Лужники? Това означава, че той се замесва до уши в политиката и трябва да понесе тежестта на последствията. Когато с Албена Денкова приключихме кариерата си в България, вече бяхме световни шампиони след 2006 година, много хора ни предлагаха да се присъединим към някоя партия.

И те ни предлагаха не по телефона, а имахме много различни срещи. Мнозина са се опитвали да ни агитират, но от самото начало ние заехме линията, че отказваме да участваме в каквито и да било политически събития. Т.е. подкрепяхме идеята, че сме извън политиката.

Като влезеш в политиката, представлявай определена партия, половината хора определено ще те намразят, защото са противници на тази партия. Това също е неприятно и не е необходимо. Ние бяхме любимци на всички в България“, казва Стависки в интервюто.

„Ако Никита Кацалапов се яви на митинг, той влиза в тази политика до уши и затова допълнително носи тежестта на последствията. Ако сте спортист, гледайте си работата. Вие сте фигуристи – пързаляйте се, лекоатлет – бягайте, скачайте. Всички разбираме, че е трудно да се абстрахираш, когато те обсъждат отвсякъде.

Можете да се съгласите, да не се съгласите, дори да изразите мнението си, докато седите на дивана у дома. Но да излезеш публично да защитаваш нечии интерес – тогава трябва да напуснеш спорта и да го защитаваш.

Не можеш да седиш на два стола. Веднъж Наталия Линичук ни каза: Вие сте спортисти, гледайте си работата. Аз съм треньор, ще си гледам моята. Ясно разпределение“, добави Стависки за телеграм-канал Нате.

Прегледана: 54740

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече